Skip to main content
Skip table of contents

Hvordan opgraderer jeg til 2023-versionen af Economic-integrationen

Vær opmærksom på at Economic udfaser sit eksisterende API over 2023 hvilket gør at alle eksisterende integrationer til Economic holder op med at fungere.

Det er derfor påkrævet at foretage denne opgradering.

Introduktion

Economic har valgt at udfase sit såkaldte SOAP-API til fordel for et REST-API. Denne udfasning sker løbende over 2023, og medfører at eksisterende integrationer holder op med at virke.

I Microbizz er der en ny integration klar som er kompatibel med Economics nye API - du skal blot opgradere til denne.

Klar til opgradering

Du skal først identificere, hvilken Economic-integration du anvender. Aktiver systemmodulet og vælg “andre systemer” fra menuen Integration. Du får en liste med integrationer:

Kig i kolonnen “Integration type”. Hvis alle integrationer hvor Economic indgår i navnet hedder “Economic (2023)” så kører du allerede på den korrekte version.

Hvis der slet ikke fremgår en integration af typen “Economic”, så anvender du en ældre integration og skal først gennemløbe denne guide.

Ellers er du klar til at fortsætte.

Inden du opgraderer skal du sikre at du ikke har nogle igangværende fakturaer såfremt du kommer fra E-conomic version 1 som er fakturering på linjeniveau og ikke fakturaniveau, dvs. du skal fakturere alt hvad du har liggende i Microbizz. Ellers kan du opleve at der opstår en fejl på disse fakturaer, som support skal assistere dig med at udrede.

Udfør opgradering

I integrationslisten ovenfor skal du trykke på blyanten ud for integrationen og vælge “rediger”.

I skærmbilledet der fremkommer vil du finde en knap der hedder “Opgrader integration”.

Tryk på denne knap og bekræft skærmbilledet der kommer op. Dette vil opgradere integrationen.

Yderligere indstillinger

Der er 1-2 indstillinger som man skal gøre efter opgraderingen. Vær opmærksom på, at der kan gå et par minutter inden felterne indeholder information og man dermed kan vælge noget. Det skyldes, at der først skal overføres ny stamdata fra Economic, hvilket sker automatisk i baggrunden.

Som en del af den nye integration, skal man fremover angive hvilket regnskabsår man ønsker at lave finansposteringer i. Dette er et krav fra Economic. Man skal derfor vælge sit nuværende regnskabsår her:

I visse tilfælde kan man også opleve, at man skal genvælge ens skattezone. I dette tilfælde vil feltet stå tomt:

Når disse to indstillinger er gjort, kan man blot gemme.

Færdig.

Din integration er nu opgraderet og vil optræde som “Economic (2023)” i listen over integrationer. Integrationen fungerer præcis på samme måde som din eksisterende integration og har de samme indstillinger - det er kun den bagvedliggende teknologi som er ændret.

Du skal dog være opmærksom på, at når du har opgraderet integrationen, så vil EDI-fakturaer fremover blive sendt direkte igennem Economic, hvor de før blev sendt fra Microbizz via vores samarbejdspartner ID Solution. I praksis betyder dette dog ikke noget.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.